Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

ΒΑΛΒΕΡΔΕ.....




Το επώνυμο Βαλβέρδε σημαίνει “πράσινη κoιλάδα”
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε υπήρξε ένας καταξιωμένος Ισπανός ποδοσφαιριστής και, σήμερα, πολυσυζητημένος προπονητής του....
Ολυμπιακού.
Είναι ειρωνεία, όμως, της τύχης να είσαι προπονητής σε μία κατακόκκινη ομάδα (με ιδιαίτερη αλλεργία προς οτιδήποτε πράσινο) και να σε λένε Valverde (μτφ:πράσινη κοιλάδα> Βαλ: κοιλάδα + Βέρδε: πράσινο).
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι, επίσης, γνωστός με το βασκικό παρατσούκλι Txingurri (: μυρμήγκι).
Εκτός από κοινό επώνυμο το Valverde είναι, επίσης, και συνηθισμένο τοπωνύμιο. Valverde oνομάζονται τρεις πόλεις στην Ιταλία, έξι πόλεις στην Πορτογαλία, τρεις στην Ισπανία και δύο στις ΗΠΑ
ksipniste

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Merry christmas

kafeneio

Στην «κατάψυξη» όλη η χώρα

Τρεις κοινότητες στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας παραμένουν αποκλεισμένες εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης αν και η κατάσταση σε αυτές βαίνει προς εκτόνωση. Πρόκειται για τις κοινότητες Κρανέα, Άκρη και Λοτρό ή Λέωτρο ενώ ήδη οι κάτοικοι θα βλέπουν τα εκχιονιστικά να απελευθερώνουν τους δρόμους.
Από νωρίς το πρωί, τουλάχιστον από τις πέντε τα ξημερώματα, πυκνή χιονόπτωση σημειώνεται, στις ορεινές και πεδινές εκτάσεις στη βόρεια Ελλάδα.
Με εισήγηση των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των νομών Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης Θεσσαλονίκη, Κοζάνης, Ιωαννίνων, Λαμίας, Λάρισας, Τρικάλων, Ημαθίας, Καστοριάς, Φλώρινας, Δράμας, Γρεβενών, Πέλλας, Καρδίτσας και Σέρρών και τις σχετικές αποφάσεις που έλαβαν οι νομάρχες των νομών κλειστά θα παραμείνουν σήμερα όλα τα σχολεία.
Το τσουχτερό κρύο έχει βάλει στη …συντήρηση του ψυγείου όλη τη χώρα! Ειδικά από το ύψος της Λαμίας και βορειότερα όλες οι πόλεις καλύπτονται από πυκνό στρώμα χιονιού.
Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Φλώρινα και γενικά όλη η βόρεια Ελλάδα είναι ντυμένη στα λευκά. Όπου δε χιονίζει, βρέχει… Βροχερό το σκηνικό από χθες στο μεγαλύτερο μέρος στα νότια της χώρας –Στερεά, Πελοπόννησο, Αττική κ.α.-, ενώ νέα επιδείνωση αναμένουμε για τις επόμενες ημέρες.
Η πόλη της Σάμου και ο οικισμός Αγίου Κωνσταντίνου, παραμένει με απόφαση του οικείου Νομάρχη, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσκολία και σε τμήματα των εθνικών οδών στη Βόρεια Ελλάδα.
Στο Νευροκόπι Δράμας ο υδράργυρος έπεσε στους -8 βαθμούς, πυκνό χιόνι πέφτει στα ορεινά της Θράκης και της Θεσσαλίας και η κυκλοφορία διεξάγεται με αλυσίδες στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας, Ημαθίας και της βόρειας Χαλκιδικής.

Από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Περιστέρας-Χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων στην Αχαΐα και οι επαρχιακές οδοί στο Νομό Καρπενησίου (Καρπενησίου –Φουρνά, Καρπενησίου-Κρικέλλου-Δόμνιτσας και Προύσου –Αγρινίου). Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μέχρι στιγμής δεν έχουν σημειωθεί, αξιόλογα προβλήματα, ούτε έχουν ζητήσει βοήθεια απομονωμένα χωριά.
ρήση αντιολισθητικών αλυσίδων θα χρειαστούν όσοι κινούνται:
Καβάλα
Ε.Ο. Δράμας – Καβάλας από κόμβο Αγ. Σίλα έως Αμυγδαλεώνα
Επ. Οδοί από δ/ση Παλαιού Αεροδρομίου προς Αμυγδαλεώνα, Παλαιά Καβάλα, Νικησιανή, Κοκκινόχωμα, Ακροβούνι.
Επ. Οδοί από Χρυσούπολη προς Ζαρκαδιά, Σκοπού, Κεχροκάμπου, Λεκάνης, Πλαταμώνα, Δύσβατο, Μακρυχώρι.
Επ. Ο. Θάσου – Ποταμιάς
Επ. Ο. Θάσου – Λιμεναριά, Σκάλα Ραχωνίου – Ραχώνι, Σκάλα Σωτήρος – Σωτήρος, Σκάλα Καλλιράχης – Καλλιραχη.
Αυτή την ώρα έντονη είναι η χιονόπτωση στο Νομό. Όλοι οι εθνικοί άξονες της περιοχής είναι ανοιχτοί ενώ κάθε Δήμος και φορέας συμμετέχει στο καθαρισμό των δρόμων από το χιόνι επιστρατεύοντας όλα τα εκχιονιστικά μηχανήματα που διαθέτουν.

Ξάνθη

Ε. Ο. Ξάνθης – Σταυρούπολης – Δράμας
Ε.Ο. Ξάνθης – Εχίνου - Αγ. Κων-νου.
Σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο του Νομού είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Δράμα
Σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο του Νομού είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Ε. Ο. Δράμας – Εξοχής από 210 χ/θ
Ε. Ο. Δράμας – Ξάνθης από 250 χ/θ
Επαρχιακά οδικά δίκτυα περιοχών Κ. Νευροκοπίου, Παρανεστίου, Σιδηρονέρου.
Ροδόπη
Επ. Ο. Σμιγάδα – Αν. Βρυσινή
Επ. Ο. Κάτω Βρυσινή – Κόβαλο
Επ. Ο. Κάρδαμο – Κύμη
Επ. Ο. Δαρμένη – Ραγάδα
Επ. Ο. Εσοχή, Νέα Σάντα – Κέχρο.
Ημαθία
Επ.Ο. Νάουσας – 3/5 Πηγάδια,. από το 3ο χλμ. έως το Χιονοδρομικό Κέντρο.
Ε.Ο Νάουσας – Σελίου, από το 3ο χλμ. έως το Χιονοδρομικό Κέντρο.
Π.Ε.Ο. Βέροιας-Κοζάνης (μέσω Καστανιάς) από το 76ο χλμ. έως 98.3 χλμ.
Ε.Ο Βέροιας-Σελίου από το 47ο χλμ. έως το 26ο χλμ.(Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου).
Ε.Ο Βέροιας - Δασκίου από το 9ο χλμ. έως το 43 χλμ.
Επ. Ο. Άρνισσας – Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας, από 18ο χλμ.
Πιερία
Ολόκληρο το ορεινό επαρχιακό δίκτυο του Νομού
Κιλκίς
Σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο του Νομού είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Πέλλα
Σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο του Νομού είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Χαλκιδική
Σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο του βόρειου και κεντρικού Νομού είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Φλώρινα
Σε όλο το οδικό δίκτυο του Νομού είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Καστοριά
Επ. Ο. Καστοριάς – Φλώρινας, από 16ο έως 28ο χλμ. (μέσω Βιτσίου).
Σε όλο το οδικό δίκτυο του Νομού είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Γρεβενά
Σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο του Νομού είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Κοζάνη
Σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο του Νομού είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων .
Ιωάννινα
Σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο του Νομού είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων και στην Εγνατία Οδό.
Θεσπρωτία
Επ. Ο. Φιλιατών - Λία
Επ. Ο. Αγίου Νικολάου - Βρόσινας

Καρδίτσα

Επ.Ο. Μουζακίου – Πετρίλου, από το 19ο έως το 30ο χλμ.
Επ.Ο. Μουζακίου – Άρτας, από το 19ο. έως το 35ο χλμ.
Επ.Ο. Μουζακίου – Λ. Πλαστήρα, από το 10ο. έως το 20ο χλμ.
Επ.Ο. Καρδίτσας – Καρπενησίου, από το 36ο έως τα όρια με το Ν. Ευρυτανίας.
Ε.Ο. Παλαμά – Συκεώνας από 9 έως 12 χ/θ
Τρίκαλα
Σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο του Νομού είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Μαγνησία
Π.Α.Θ.Ε. από 296 έως 313 χ/θ, 255 έως 270 χ/θ
Ε. Ο. Βόλου – Ζαγοράς άνω κλάδοε 13,200 χ/θ έως 44,00, κάτω κλάδος 26,00 έως 38,00.
Επ. Ο. Μηλιές – Χορεύτρα, Βυζίτσα, Πινακάτες, Αγ. Γεώργιο, Αγ. Βλάσσιο, Δέλτα Νεοχωρίου.
Ε. Ο.Καναλίων – Κεραμιδίου
Ε. Ο. Αλμυρού - Ανάβρας από 2 έως 37 χ/θ
Ε. Ο. Αλμυρού – Κοκκότοι από 2 έως 20 χ/θ
Ε. Ο. Αλμυρού – Βρύναινα από 6 έως 21 χ/θ
Ε. Ο. Αλμυρού – Κωφών από 2 έως 15 χ/θ
Ε. Ο. Αλμυρού – Πτελεού από 1 έως 26 χ/θ
Βροχές και χιόνια...
Μετά τη σημερινή βαρυχειμωνιά με πολλές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια, με καταιγίδες στα νησιά και βροχές στην υπόλοιπη χώρα από αύριο, Παρασκευή, όπως δήλωσε στο newsbomb.gr, ο μετεωρολόγος, Τάσος Αρνιακός, τα φαινόμενα θα εντοπίζονται στα νοτιότερα, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και λιγότερο στα δυτικά με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν αυτή τη φορά στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Οι βορειοδυτικοί άνεμοι δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τα 7 μποφόρ. Παγετός θα σημειωθεί από σήμερα, Πέμπτη, τη νύχτα και αύριο το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Ο καιρός από το μεσημέρι θα αρχίσει να βελτιώνεται. Η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα βρεθεί στα ηπειρωτικά στους 9 βαθμούς Κελσίου.
Το Σάββατο νέα επιδείνωση του καιρού περιμένουμε από τα δυτικά με βροχές και καταιγίδες που αργότερα θα ενταθούν κυρίως στα δυτικά, τα νότια, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής Ελλάδας και της Κρήτης και σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς με χαμηλό υψόμετρο. Στα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα θα βγει ήλιος αλλά αργότερα τα σύννεφα θα πυκνώσουν και θα βρέξει τοπικά στη Θράκη. Ενδεχομένως να πέσουν λίγα χιόνια σε περιοχές ημιορεινές της βόρειας Ελλάδας. Οι νοτιοδυτικοί άνεμοι θα φθάσουν στο Ιόνιο και από το απόγευμα και στο Αιγαίο στα 8 μποφόρ. Ισχυρός παγετός θα παρατηρηθεί τη νύχτα και το πρωί της Κυριακής ενώ η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, με τη μέγιστη τιμή να φθάνει στα νότια ηπειρωτικά τους 15 βαθμούς.
Την Κυριακή βελτιωμένος θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα, με αρκετό ήλιο αλλά τοπικές βροχές στα δυτικά, το ανατολικό Αιγαίο και λίγο στα Βόρεια. Λίγα χιόνια θα πέσουν μόνο στις ψηλές βουνοκορφές. Οι νοτιοδυτικοί άνεμοι στο Αιγαίο το πρωί θα φθάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα αγγίξει στους 16 βαθμούς στα ηπειρωτικά.
Στην Αθήνα το Σάββατο περιμένουμε να βρέξει για λίγο ενώ γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 15 βαθμούς. Την Κυριακή καλός καιρός με λίγες συννεφιές και με τον υδράργυρο να φθάνει τους 16-17 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή θα έχουμε καλό καιρό, με θερμοκρασία να αγγίζει τους 4 βαθμούς Κελσίου. Τη νύχτα όμως ο υδράργυρος θα πέσει στους -2. Το Σάββατο θα εμφανιστούν λίγα σύννεφα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Την Κυριακή περισσότερος ήλιος, λίγα σύννεφα, με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 12 βαθμούς Κελσίου.
NEWSBOMB

ΚΑΛΠΑΖΕΙ Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ

Την ανηφόρα τραβάει η τιμή της βενζίνης, με τα ρεζερβουάρ των περισσότερων οδηγών να κυκλοφορούν με τον δείκτη της βενζίνης οριακά στο κόκκινο...Σήμερα η μέση λιανική τιμή της αμόλυβδης διαμορφώνεται στα 1,59 λεπτά ανά λίτρο, με ελάχιστη τιμή το 1,47 λεπτά ανά λίτρο.

Το τελευταίο τρίμηνο όπως αναφέρει το υπουργείο, παρατηρήθηκε αύξηση στις τιμές διυλιστηρίου κατά 18%. Συγκεκριμένα, η τιμή διυλιστηρίου της αμόλυβδης βενζίνης από 41,7 λεπτά στις 24/9/2010 έφτασε τα 49,2 λεπτά το λίτρο στις 16/12/2010, μία επιβάρυνση 7,5 λεπτών ανά λίτρο.


24ωρο

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Φωτοβολταϊκά.....για αγροτες


Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις των αγροτών για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων στα χωράφια τους, με μια μικρή επιφύλαξη, άφησε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης.

Πρόσθεσε παράλληλα, ότι είναι ζήτημα ημερών να έχουμε την τελική καταγραφή και χαρτογράφηση του συνόλου της δυναμικότητας υποδοχής ισχύος από τον ΔΕΣΜΗΕ και τη ΔΕΗ.Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θανάση Οικονόμου τόνισε ότι «υπάρχει μια μέση εκτίμηση ότι το σύνολο σχεδόν –το λέω με μια επιφύλαξη, κρατήστε την επιφύλαξη- των αιτήσεων των αγροτών μπορεί και να ικανοποιηθεί. Κρατώ μία επιφύλαξη, διότι πρέπει κανείς να δει τα επιμέρους τεχνικά χαρακτηριστικά των αιτήσεων.


Πρέπει να δει ποια εγκατεστημένη ισχύ υπάρχει και, κυρίως, πρέπει να δει ποιες από τις μεγάλες επενδύσεις –τις πάνω από 100 ΚW- πρόκειται να εγκριθούν, δηλαδή ποιες έχουν πάρει δεσμευτικές προσφορές και έγκριση περιβαλλοντικών όρων, διότι αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχει ένα ισοζύγιο κάθε φορά ανάμεσα στις αιτήσεις των αγροτών και στις αιτήσεις όλων των υπολοίπων».


Σχετικά με την υπουργική απόφαση για τους όρους δόμησης εκτός σχεδίου σε μη άρτια και οικοδομήσιμα, ο κ. Μανιάτης ανέφερε ότι «βρίσκεται υπό διαμόρφωση νέο σχέδιο υπουργικής απόφασης, στο οποίο πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας είναι η εξίσωση των όρων δόμησης για τα άρτια και οικοδομήσιμα και για τα μη άρτια και οικοδομήσιμα, έτσι ώστε να υπάρξει πραγματικά μια μεγαλύτερη επενδυτική «δικαιοσύνη» -εντός εισαγωγικών η λέξη- για την πρώτη κατηγορία δικαιούχων, αλλά και για τη δεύτερη».


Mε βάση την υπουργική απόφαση του 2009, χρειάζονταν άρτια και μη οικοδομήσιμα οικόπεδα για επενδύσεις που ήδη είχαν φθάσει σε ένα σημείο την εγκατάστασή τους.


Σε λίγες ημέρες, κατέληξε ο κ. Μανιάτης, θα έχουμε τη δυνατότητα να υπογραφεί από την αρμόδια υπουργό η συγκεκριμένη απόφαση και να ξεπεραστεί το συγκεκριμένο θέμα.

newspost

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΚΗ ΑΡΚΟΥΔΑ


Η κλιματική αλλαγή «σκοτώνει» τις πολικές αρκούδες και ιδιαίτερα τα νεογέννητα, λόγω της τήξης του θαλάσσιου πάγου, της ανόδους της θερμοκρασίας, γεγονός που δυσκολεύει την επιβίωση τους.
Οι πολικές αρκούδες αναγκάζονται να διανύουν μεγαλύτερες αποστάσεις για την εύρεση τροφής, για να μπορέσουν να ζήσουν τα νεογέννητα τους.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph, με το λιώσιμο των πάγων διαταράσσεται το οικοσύστημα στο οποίο ζουν, με αποτέλεσμα ο πληθυσμός τους να μειώνεται, αφού τα ζώα λιμοκτονούν.
Χαρακτηριστικό είναι ένα βίντεο που δείχνει μια πολική αρκούδα μαζί με τα δύο μικρά της, στο Hudson Bay του Καναδά, η οποία ψάχνει απεγνωσμένα δύο ημέρες για τροφή.
Δυστυχώς τα δύο πολικά αρκουδάκια δεν κατάφεραν να επιζήσουν….Πέθαναν από έλλειψη τροφής μετά από δύο ημέρες.
Πολλές πολικές αρκούδες δεν προλαβαίνουν ούτε να ενηλικιωθούν λόγω της έλλειψης τροφής.
Το μέλλον της είναι εξαιρετικά αβέβαιο λόγω της κλιματικής αλλαγής.
Η Kassie Siegel, διευθύντρια ενός αμερικάνικου ερευνητικού κέντρου για τη Βιοποικιλότητα, δήλωσε ότι η κλιματική αλλαγή «σκοτώνει» τις αρκούδες.
«Είναι πολύ δύσκολο να παρακολουθήσεις το βίντεο αυτό, αλλά απεικονίζει την πραγματικότητα. Η υπερθέρμανση του πλανήτη δεν είναι κάτι που θα συμβεί μετά από χρόνια. Συμβαίνει ήδη και απειλεί τη βιοποικιλότητα στον πλανήτη και φταίει ο ίδιος ο άνθρωπος», συμπλήρωσε η ίδια.
Ο πληθυσμός της πολικής αρκούδας που ζει στο Hudson Bay μειώθηκε 22% μεταξύ 1987 και 2004.
newspost

Την αγροτική πολιτική παρουσιάζει την Κυριακή η κυβέρνηση


Με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού κ. Γεωργίου Παπανδρέου, ο οποίος θα παρουσιάσει την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στο Ρέθυμνο της Κρήτης η περιφερειακή σύσκεψη για την αγροτική ανάπτυξη του νησιού.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκανδαλίδης θα παρουσιάσει το "Καλάθι προϊόντων της Κρήτης" που είναι συνδεδεμένο με τη μεσογειακή διατροφή.
Ο υφυπουργός κ. Γιάννης Κουτσούκος θα παρουσιάσει τον αγροτικό "Καλλικράτη" και η υφυπουργός κα Μιλένα Αποστολάκη θα παρουσιάσει το "πρόγραμμα υποστήριξης του αγρότη-Έρευνα κατάρτιση πιστοποίηση".
newspost

ΑΓΙΑ ΝΥΧΤΑ....ΣΕ ΠΡΟΣΜΕΝΟΥΝ..


Eίναι ίσως το πιο γνωστό χριστουγεννιάτικο τραγούδι σ' όλο τον κόσμο. Μεγάλοι συνθέτες όπως ο Βέρντι, ο Βάγκνερ, ο Πουτσίνι και άλλοι, το αναγνώρισαν ως ένα βαθιά θρησκευτικό τραγούδι, με μια παράξενη δύναμη που φτάνει κατευθείαν στις καρδιές των ανθρώπων...
....
Κατά καιρούς, η πατρότητά του αποδόθηκε στον Μότσαρτ, στον Χάιντν ή στον Μπετόβεν.
Η αλήθεια είναι πως η «Άγια Νύχτα» δημιουργήθηκε από τους Γιόζεφ Μορ και Φραντς Γκρούμπερ, κι εψάλη για πρώτη φορά τα Χριστούγεννα του 1818 στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο μικρό χωριό Όμπερντορφ της Αυστρίας.

Ο Μορ είχε γράψει τους στίχους δύο χρόνια νωρίτερα. Στις 24 Δεκεμβρίου του 1818 ζήτησε από τον Γκρούμπερ να συνθέσει μία μελωδία για να συνοδεύσει το τραγούδι με την κιθάρα του. Σύμφωνα με την παράδοση, το εκκλησιαστικό όργανο του ναού δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στη χριστουγεννιάτικη λειτουργία, καθώς τα ποντίκια είχαν καταστρέψει κάποια εξαρτήματά του.

Η ιστορία αυτή ήταν γνωστή, ωστόσο επιβεβαιώθηκε πολύ αργότερα, το 1995, όταν ανακαλύφθηκε μία παρτιτούρα που ανήκε στον Μορ, με τον Γκρούμπερ να υπογράφει τη σύνθεση. Στίχοι και μουσικοί όμως φαίνεται να γράφτηκαν μαζί, το 1816.

Σύμφωνα με μία άλλη εκδοχή, η «Άγια Νύχτα» τραγουδήθηκε τα μεσάνυχτα εκείνων των Χριστουγέννων και μετά ξεχάστηκε. Το 1825 ένα επισκευαστής εκκλησιαστικών οργάνων ανακάλυψε την παρτιτούρα και «ξαναζωντάνεψε» το τραγούδι. Σήμερα, υπολογίζεται πως έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 300 γλώσσες.

troktikaras

Ξέρετε τι σημαίνουν τα παρατσούκλια των κατοίκων από διάφορες πόλεις της Ελλάδας;

Σίγουρα

θα έχετε ακούσει πάρα πολλά παρατσούκλια για τους κατοίκους από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Ξέρετε όμως τι σημαίνουν; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε…

Κως – Μπόχαλοι

Προέρχεται από την τοπική διάλεκτο στην οποία το μπουκάλι το λένε μποχάλι.

Ρόδος – Τσαμπίκοι

Από το γνωστό τοπικό όνομα.

Θεσσαλονίκη – Καρντάσια

Καρντάσι είναι ο αδερφός στα τουρκικά. Παλιά επεφτε πολυ δούλεμα από τους Αθηναίους επί του θέματος. Σαλονίκη δε, γνωστή και ως Καρντασούπολη! Οι θεσσαλονικείς είναι επίσης γνωστοί ως μπαγιάτηδες και ως παυλοκαταραμένοι.

Έβρος – Γκάτζοι ή Γκάτζολοι

Στο Σουφλί του νομού Έβρου παλαιότερα υπήρχαν πολλά γαϊδούρια, τα οποία τα έλεγαν αλλιώς και γκάτζους. Έτσι οι φαντάροι έβγαλαν κοροϊδευτικά την περιοχή Γκατζολία και έμεινε να φωνάζουν τους κατοίκους Γκάτζολους. Η ιστορική αμαξοστοιχία 604 ΕΒΡΟΣ ΕΞΠΡΕΣ λέγεται και Γκάτζος Εξπρές.

Πτολεμαΐδα – Καϊλαριώτες

Αυτό συμβαίνει γιατί η Πτολεμαϊδα λέγεται αλλιώς και Καϊλάρια. Επίσης λέγεται και λασποχώρι γιατί παλιά όταν έβρεχε ήταν ένα χωριό γεμάτο λάσπες.

Κοζάνη – Σούρδοι

Λέγονται έτσι διότι προσποιούνταν ότι δεν άκουσαν κάτι – κοινώς ποιούσαν τη νήσσαν – όταν φυσικά δεν τους συνέφερε. Και ενώ οι μεν υπόλοιποι Έλληνες τους δέχτηκαν με αυτήν τους τη νοοτροποία, οι δε Εβραίοι δεν κατάφεραν να στεργιώσουν ούτε στιγμή στην περιοχή. Στα βλάχικα σούρδος σημαίνει κουφός / βλάκας.

Κέρκυρα – Παγανέλια ή Φρανκολαντσέρηδες

Ονομάστηκαν έτσι γιατί παγανέλι στην κερκυραϊκή διάλεκτο σημαίνει περιστέρι και η Κέρκυρα (κυρίως οι πλατείες, αλλα γενικά όλη η πόλη της) είναι γεμάτη περιστέρια. Το φρανκολαντσέρηδες είναι άγνωστο από που βγαίνει.

Ιωάννινα – Παγουράδες

Αποκαλούνται έτσι, γιατί παλιά λέγανε ότι στη λίμνη στα Γιάννενα καθρεπτιζόταν το φεγγάρι και οι Γιαννιώτες έτρεχαν με τα παγούρια για να μαζέψουν και καλά το μαγικό νερό!

Λάρισα – Πλατυποδαράδες ή Πλατύποδες ή Τυρόγαλα

Οι Λαρισαίοι λέγονται έτσι λόγω του κάμπου που είναι επίπεδος και δεν βοηθάει στο σχηματισμό καμάρας στο πόδι. Το τυρόγαλα βγαίνει απ’ το τοπικό προϊόν.

Βόλος – Αυστριακοί

Kυκλοφορούν διάφορες εκδοχές:
* Διότι οι Βολιώτες είναι τσιγκούνηδες – σαν τους Αυστριακούς
* Διότι είναι ψυχροί άνθρωποι – σαν τους Αυστριακούς
* Διότι είναι μοχθηροί – επί Τουρκοκρατίας, οι Αυστριακοί είχαν χειρότερη φήμη κι απ’ τους Τούρκους.
* Διότι στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν μπήκε στον Παγασητικό ένα αυστριακό πολεμικό, αν και εχθρικό, οι Βολιώτες το υποδέχθηκαν με μπάντες και αυστριακές σημαίες.
Αυτά τα λένε οι Λαρισαίοι. Οι εξηγήσεις που δίνουν οι ίδιοι οι Βολιώτες είναι:
* Επί Τουρκοκρατίας, η πόλη είχε διάφορα εμπορικά προνόμια, ένα από τα οποία ήταν και η ύπαρξη αυστριακού προξενείου και η δυνατότητα που είχαν οι Βολιώτες να εμπορεύονται υπό αυστριακή προστασία.
* Μετά το 1881, που ο Βόλος ενσωματώθηκε στο ελληνικό κράτος, η νέα διοίκηση φορολόγησε βαριά τη Θεσσαλία. Μπήκε ένας ιδιότυπος νέος κεφαλικός φόρος σε όλους τους "Έλληνες το γένος" (κατά κύριο λόγο εμπόρους), κάτι το οποίο οδήγησε στους μαγαζάτορες να βάλουν ξένες, αυστριακές σημαίες στα μαγαζιά τους για να αποφύγουν να φορολογηθούν.
Υπάρχει και η εκδοχή της Φρικηπαίδειας.
* Ο Βόλος είναι μία πόλη στην κεντρική Ελλάδα. Γνωστή αυστριακή αποικία που εξελίχθηκε σε αποικία των ΕΛ, μετά την εκδίωξή τους από την αφιλόξενη προσωρινή τους κατοικία, τη γνωστή υποβαθμισμένη περιοχή της Αθήνας.

Άρτα – Νερατζοκώληδες

Λόγω του ότι στην Άρτα έχουν πολλά νεράτζια και μεγάλους κώλους, άρα έχουν κώλους σαν νεράτζια.

Πρέβεζα – Σαρδέλες

Διότι λέγεται ότι βάζουν τις σαρδέλες στο κλουβί.

Αθήνα – Γκάγκαροι

Γκάγκαρο ήταν το βαρύ ξύλο που ήταν κρεμασμένο με σκοινί πίσω από τις αυλόπορτες, τις οποίες έκλεινε με το βάρος του (gaga στα τούρκικα το ράμφος). Γκάγκαρος λεγόταν επί τουρκοκρατίας ο Αθηναίος της ανώτερης κοινωνικής τάξης, ο οποίος στην πόρτα του είχε γκάγκαρο. Σημαίνει σήμερα ο γνήσιος Αθηναίος.

Φλώρινα – Απόγονοι της Γιουργίας

Γιατί η γιούργα ήταν η Γεωργία στα φλωρινιώτικα. Ήταν η μεγαλύτερη πόρνη της Φλώρινας. Απ’ τις μεγαλύτερες βρισιές για τους Φλωρινιώτες!

Πόντος – Ντουντούμια / Τουρκούλια

Άγνωστη προέλευση.

Λέσβος – Γκαζμάδες

Τη Μυτιλήνη τη λένε Γκασμαδία ή Κασμαδία οι φαντάροι που υπηρετούν εκεί, επειδή η στρατιωτική ζωή εκεί έχει πολύ σκάψιμο, σκάβουν ορύγματα. Επίσης, υπάρχει και ο παλιός μύθος που λέει ότι (σύμφωνα με την παράδοση από στόμα σε στόμα των φαντάρων) όταν ήταν να φτιαχτεί το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, όλοι οι κάτοικοι πήγαν να συνδράμουν κρατώντας από έναν κασμά (και κανένας δεν κρατούσε φτυάρι ή σκαπέτι).

Σέρρες – Ακανέδες

Λόγω του ότι στη πόλη των Σερρών φτιάχνονται ακανέδες (ένα είδος γλυκού σαν λουκούμι).

Πάτρα – Μινάρες

Λίγο υποτιμητική λέξη για τους Πατρινούς που σημαίνει μ..άκας αλλά σε πιο light εκδοχή. Τυπικός χαιρετισμός: “που ‘σαι ρε μιναρα”

Ηράκλειο – Σουμπερίτες ή Καστρινούς

Σουμπερίτες, διότι στην κατοχή ο Σούμπερ είχε την έδρα του στο Hράκλειο και Καστρινούς επειδή το Ηράκλειο ονομαζόταν και Κάστρο.

Αγρίνιο – Βλάχοι

Έτσι τους αποκαλούν οι Μεσολογγίτες, οι οποίοι θεωρούν τον εαυτό τους πολύ διακεκριμένο.

Ναύπλιο – Κωλοπλένηδες

Οι Aργίτες τους αποκαλούν έτσι διότι πλένονταν στις τούρκικες τουαλέτες.

Άργος – Πρασάδες

Ως αντίποινα τους έβγαλαν έτσι, διότι έτρωγαν το πράσο με το οποίο χτυπούσαν το γαϊδούρι τους.

Καβάλα – Ψαροκασέλες

Έτσι τους αποκαλούν οι Ξανθιώτες.

Αρκαδία – Σκορδάς ή Αβγοζύγης

Σκορδάς λόγω των τοπικών προϊόντων και αβγοζύγης γιατί πρώτοι οι Αρκάδες πουλούσαν αυγά βάσει του μεγέθους τους – των αυγών -.

Κόρινθος – Λαΐδες

Γιατί Λαΐδα ήταν μια εταίρα της αρχαιότητας από την Κόρινθο.

Κρήτη – Πέτσακες ή Σβούρους

Μάλλον από Ρέθυμνο, Ηράκλειο. Ο ορεσίβιος ή χωρικός που κατεβαίνει στην πόλη με ιμπεριαλιστικές διαθέσεις ως προς γυναίκες, μπάρια κλπ. με τα γνωστά αξεσουάρ (4χ4, μαύρο πουκάμισο κλπ κλπ). Τείνει να αντικαταστήσει και στα Χανιά το "κούργιαλος". Σβούροι είναι οι κάγκουρες στην τοπική διάλεκτο.

Σαλαμίνα – Μπακαουκες ή Μανάρια

Για το “Μπακαουκας” υπάρχει και το γνωστό ανέκδοτο ότι στη σαλαμίνα επικρατεί… εμφύλιος μεταξύ των Μπακις και των Ουκας.

Xαλκίδα – Τρελονερίτες

Απο το φαινόμενο της παλίρροιας. Τα τρελά νερά του Ευρίπου λένε οτι έχουν πειράξει και τα μυάλα των Χαλκιδέων.

Τρίκαλα – Κασέρια ή Σακαφλιάδες

Κασέρια λόγω τοπικού τυριού και Σακαφλιάδες λόγω του Σακαφλιά, ο οποίος έζησε την εποχή του Μεσοπολέμου, λίγο μετά την Μικρασιατική Καταστροφή και ήταν ο Δον Ζουάν της εποχής. Ήταν ένας ωραίος άντρας που είχε αναστατώσει την τρικαλινή κοινωνία με τα καμώματά του, ώσπου κάποιοι του στήσανε καρτέρι στα στενά σοκάκια του Βαρουσίου και τον μαχαιρώσανε (εξού και το γνωστό στιχάκι “Στα τρίκαλα στα δυό στενά σκοτώσανε τον Σακαφλιά”). Το σακαφλιάς κατά λέξη σημαίνει ο φίλος της σάρκας.
troktikaras

ΑΠΟΣΥΡΣΗ 2011


Μια κίνηση για την τόνωση της αγοράς των αυτοκινήτων η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα επαναφέρει την απόσυρση παλαιών αυτοκινήτων αλλά αυτή τη φορά το κίνητρο δεν θα είναι μετρητά χρήματα αλλά η έκπτωση στο Τέλος Ταξινόμησης. Δικαιούχοι είναι όλοι οι κάτοχοι παλαιών Ι.Χ. με πρώτη άδεια κυκλοφορίας έως τις 31-12-1998 και η έκπτωση του Τέλους Ταξινόμησης που θα ωφεληθούν κατά την αντικατάστασή του είναι ανάλογα της κατηγορίας που ανήκει το μοντέλο που ενδιαφέρονται να αγοράσουν. Αναλυτικά:
  • Απαλλάσσεται εντελώς από το τέλος ταξινόμησης, αν το καινούριο Ι.Χ. που επιθυμούν να αποκτήσουν έχει κινητήρα έως 900 κ.εκ. και εργοστασιακή αξία έως 6.000 ευρώ, το οποίο μέχρι στιγμής κυμαινόταν στο 5%.
  • Αν το καινούριο Ι.Χ. έχει κινητήρα από 901 κ.εκ.έως 1.400 κ.εκ. και εργοστασιακή αξία έως 8.000 ευρώ τότε επίσης απαλλάσσεται από το Τέλος Ταξινόμησης το οποίο κυμαίνεται στο 12%.
  • Αν το καινούργιο αυτοκίνητο έχει κινητήρα από 1.401 κ.εκ. έως 1.600 κ.εκ. και εργοστασιακή αξία έως 11.000 ευρώ το Τέλος Ταξινόμησης το οποίο υπολογίζεται σε 20% μειώνεται κατά 65% και διαμορφώνεται έτσι στο 8.5%.
  • Τέλος στα αυτοκίνητα με κινητήρες από 1.601 κ.εκ. έως 2.000 κ.εκ. και εργοστασιακή αξία έως 14.000 ευρώ το Τέλος Ταξινόμησης μειώνεται κατά 50% και θα κυμαίνεται πλέον σε 20%.
Όπως διευκρινίζεται, η φορολογητέα αξία των αυτοκινήτων αποτελεί το άθροισμα της τιμής χονδρικής, ναύλων μεταφοράς και ασφαλίστρων. Σήμερα στα καινούργια αυτοκίνητα τα τέλη ταξινόμησης διαμορφώνονται σε 5% για Ι.Χ. έως 900 κυβικά, 12% για αυτοκίνητα από 901 έως και 1.400 κυβικά, 20% για αυτοκίνητα από 1.401 έως 1.600 κυβικά, 30% για αυτοκίνητα από 1.601 έως 1.800 κυβικά, 40% για κυβισμό μεταξύ 1.801 και 2.000 εκατοστών και 50% για αυτοκίνητα κυβισμού άνω των 2.001 εκατοστών.
Τα κίνητρα θα τεθούν σε ισχύ 10 μέρες μετά την επικείμενη έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης των υπουργών Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Μεταφορών. Στην περίπτωση που η φορολογητέα αξία είναι μεγαλύτερη των προαναφερθέντων ποσών, θα εισπράττεται για το επιπλέον ποσό ο προβλεπόμενος ακέραιος συντελεστής τέλους ταξινόμησης. Έτσι, σε πρακτικό επίπεδο, Ι.Χ. 1.400 κυβικών εκατοστών και φορολογητέας αξίας 8.000 ευρώ, το οποίο σήμερα επιβαρύνεται με τέλος ταξινόμησης 960 ευρώ, θα έχει πλήρη απαλλαγή από αυτό το τέλος εφόσον ο αγοραστής του προχωρήσει σε παράλληλη απόσυρση του παλιού αυτοκινήτου του.
Παράλληλα έχουμε αλλαγές, και στον Φόρο Πολυτελείας ο οποίος από εδώ και εξής θα επιβάλλεται για μεγαλύτερα ποσά χονδρικής τιμής. Το νομοσχέδιο προβλέπει στα καινούργια αυτοκίνητα να επιβάλλεται φόρος πολυτελείας με συντελεστή 10% για εργοστασιακή αξία από 20.000 έως 22.000 ευρώ (σήμερα 10% για αξία από 15.000 έως 20.000 ευρώ), με συντελεστή 30% για εργοστασιακή αξία μεταξύ 22.000 και 28.000 (από 20.000 έως 28.000 ευρώ σήμερα) και με 40% για αξία πάνω από 28.000 ευρώ (δεν υπάρχει αλλαγή για τα πολύ ακριβά).
Στα μεταχειρισμένα, αντίστοιχα, ο συντελεστής 10% θα επιβάλλεται σε τιμή χονδρικής μεταξύ 16.000 και 17.000 ευρώ (από 11.000 έως 14.000 σήμερα) και 30% για αξία χονδρικής μεταξύ 17.000 και 19.000 ευρώ (από 14.00 έως 19.000 ευρώ σήμερα), ενώ δεν υπάρχει αλλαγή στον συντελεστή 40% (εξακολουθεί να επιβάλλεται για τιμή χονδρικής πάνω από 19.000 ευρώ).
Για να ισχύσουν όλα τα παραπάνω προϋπόθεση είναι το αυτοκίνητο να είναι ηλικίας 12 ετών και μεγαλύτερο (πρώτη άδεια έως και 31-12-1998), η άδεια κυκλοφορίας να έχει εκδοθεί στην Ελλάδα και να έχουνε πληρωθεί όλα τα τέλη κυκλοφορίας ως και το έτος 2011.
autoblog

Ψήφισμα του Δημ . Συμβουλίου Σουφλίου σχετικά με την κατάργηση της ΔΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σουφλίου, στην τακτική του συνεδρίαση της 8ης Δεκεμβρίου 2010, με αφορμή την πληροφορία που έχει για σχεδιασμό του Υπουργείου Οικονομικών περί κατάργησης Δ.Ο.Υ. Β΄τάξης, μεταξύ των οποίων και της Δ.Ο.Υ. Σουφλίου, που σημειωτέον λειτουργεί αδιάλειπτα για πάρα πολλά χρόνια,
εκφράζει ομόφωνα την άποψή του

ότι ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ 
σε κάθε περίπτωση η συνέχιση λειτουργίας αυτοτελώς της Δ.Ο.Υ. Σουφλίου και παρά το γεγονός ότι εκ μέρους του Υπουργείου Οικονομικών προβάλλεται ως λόγος κατάργησής της η αναδιάρθρωση του φοροελεγκτικού μηχανισμού. Στην περίπτωση που υλοποιηθούν τα παραπάνω, οι δημότες μας, καθώς και οι δημότες μεγάλου τμήματος του κεντρικού Έβρου, δεν θα μπορούν να εξυπηρετούνται, αφού θα είναι υποχρεωμένοι να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για την εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους. Πρέπει να αναφερθεί ακόμη ότι οι 

εισπράξεις από φόρους της Δ.Ο.Υ. μπορεί να μην ανέρχονται σε πολύ μεγάλο ύψος, όμως οι φορολογούμενες επιχειρήσεις είναι διάσπαρτες σε πολύ μεγάλη έκταση. Σημειωτέον ότι στο νέο Καλλικρατικό Δήμο Σουφλίου υπάγεται μεγάλο τμήμα του ορεινού όγκου του Νομού.
Η στηριζόμενη σχεδόν αποκλειστικά στην αγροτική οικονομία ακριτική, και για το λόγο αυτό, ευαίσθητη περιοχή μας έχει αποψιλωθεί κατά την τελευταία δεκαετία από πλήθος υπηρεσιών, η φυγή των οποίων μεταδίδει το αίσθημα της ψυχολογικής εγκατάλειψης των κατοίκων από την πολιτεία, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη πληθυσμιακή συρρίκνωση.
Άλλωστε ο ορισμός της πόλης του Σουφλίου ως έδρα του νέου Δήμου Σουφλίου προϋποθέτει την ενίσχυση της περιοχής με συγκέντρωση και νέων Υπηρεσιών και όχι την αποδυνάμωσή της.
Τέλος, θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψει το γεγονός ότι η Δ.Ο.Υ. Σουφλίου στεγάζεται σε καινούργιο ιδιόκτητο κτίριο.
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΚΑΛΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ
souflievros

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗ


Ολοκληρώθηκε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης που προβλέπει το θεσμό του Διαμεσολαβητή σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις. Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής και επί των άρθρων κατά πλειοψηφία.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης μετά και από σχετικές προτάσεις βουλευτών, προχώρησε σε αλλαγή της σύνθεσης της Επιτροπής πιστοποίησης του Διαμεσολαβητή. Έτσι, αντί να είναι εξ ολοκλήρου από διαπιστευμένους διαμεσολαβητές προβλέπεται ότι θα είναι τρεις οι εκπρόσωποι τους ενώ οι άλλοι δύο θα ορίζονται από την Ολομέλεια του Δικηγορικού Συλλόγου της χώρας. «Ο θεσμός του Διαμεσολαβητή θα πετύχει αν τον αγκαλιάσει ο δικηγορικός κόσμος της χώρας», υπογράμμισε ο κ Καστανίδης.
ΝΔ και ΛΑΟΣ συμφώνησαν με την άποψη της κυβερνητικής πλειοψηφίας ότι ο θεσμός του Διαμεσολαβητή είναι ένα σύγχρονο και ευέλικτο εργαλείο για την επίλυση αστικών και εμπορικών υποθέσεων που θα βοηθήσει μεταξύ άλλων και στην αποσυμφόρηση των δικαστηρίων από μεγάλο φόρτο εργασίας. Το ΚΚΕ τάχθηκε κατά του νομοσχεδίου ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «παρών» και επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια.
NEWPOST

Κρατούμενοι σε απεργία πείνας


Αποχή από το συσσίτιο τους πραγματοποιούν, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης, κρατούμενοι σε 16 από τα 33 συνολικά σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.
Παράλληλα, από τους συνολικά 12.600 κρατούμενους, 227 δήλωσαν ότι προχωρούν σε απεργία πείνας.

Ξεκίνησε η διαδικτυακή βιβλιοθήκη της Google


Ξεκίνησε η διαδικτυακή βιβλιοθήκη του ομίλου Google, που διαθέτει πάνω από τρία εκατομμύρια ψηφιοποιημένους τίτλους, με αρκετούς εξ αυτών να διατίθενται δωρεάν.
Τα βιβλία, που μπορούν να αναζητηθούν μέσω της ιστοσελίδας books.google.com, μπορούν να «φορτωθούν» σε κάθε υπολογιστή μέσω διαδικτύου είτε μέσω εφαρμογών με φορητές συσκευές, μεταξύ των οποίων τα τηλέφωνα που λειτουργούν με το σύστημα Android και τα προϊόντα Apple, όπως το iPhone και το iPad.
Οι ηλεκτρονικές ταμπλέτες ανάγνωσης, που έχουν κατασκευαστεί ειδικά από τη Sony, μπορούν να αποκωδικοποιήσουν τους τίτλους στην οθόνη. Ωστόσο, αυτήν τη δυνατότητα δεν την έχει η συσκευή ανάγνωσης Kindle του ομίλου Amazon, που μέχρι στιγμής κατείχε τα σκήπτρα στην αγορά.
Εκπρόσωπος της Google εξέφρασε την πεποίθηση ότι η εταιρία θα παρέχει τη μεγαλύτερη ηλεκτρονική βιβλιοθήκη στον κόσμο, με την Amazon να διαθέτει 725.000 τίτλους στην βιβλιοθήκη της εντός της αμερικανικής επικράτειας.
Η συγκεκριμένη κίνηση είχε προαναγγελθεί και ήταν έτοιμο εδώ και αρκετούς μήνες. Σύμφωνα με μελέτη της Forrester Research, οι πωλήσεις ηλεκτρονικών βιβλίων στις ΗΠΑ είχαν υπολογιστεί σε ένα δισεκατομμύριο το 2010, με τους ειδικούς να προβλέπουν τον τριπλασιασμό τους μέχρι το 2015.
Ωστόσο, παρά τη συνεργασία της Google με εκδότες, η Δικαιοσύνη δεν έχει αποφανθεί ακόμη για την συμφωνία που καταρτίστηκε εδώ και μια διετία μεταξύ του ομίλου και των ενώσεων συγγραφέων και των εκδοτών στις ΗΠΑ.
Η Google έχει ανακοινώσει ότι έχει ψηφιοποιήσει περισσότερα από 15 εκατομμύρια βιβλία σε 400 γλώσσες 100 χωρών.
NEWSCODE

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Tο πιο γαλάζιο ποτάμι


Ο παγετώνας Πίτερμαν, ο μεγαλύτερος επιπλέων παγετώνας στο βόρειο ημισφαίριο, βρίσκεται στη βορειοδυτική Γροιλανδία και συνδέει το στρώμα πάγου της Γροιλανδίας με τον Αρκτικό ωκεανό....
Είναι μια στενή λωρίδα που έχει πλάτος 15 χιλιόμετρα και μήκος 70, της οποίας το πάχος του παγου κυμαίνεται από περίπου 600 μέτρα στη βάση σε περίπου 30-80 μέτρα στην άκρη.Σύμφωνα με πρόχειρες εκτιμήσεις, περίπου το 80% της μάζας του παγετώνα είναι λιωμένο νερό. Ρέωντας προς τη θάλασσα το νερό του παγετώνα σχηματίζει αυτό το απίστευτογαλάζιο ποτάμι που βλέπετε στις φωτογραφίες.
Αποστολή της Greenpeace διαπίστωσε ότι οι παγετώνες έχουν χάσει περίπου 100 τετραγωνικά χιλιόμετρα πάγου. Η ποσότητα αυτή είναι αρκετή, για να τρφοδοτήσει με νερό μια πόλη σαν την Αθήνα για διάστημα 10 περίπου ετών.
tromaktiko 

ΦΡΟΥΤΑ ΧΕΙΜΩΝΑ...


Το καλοκαίρι είναι μια εποχή που προτιμούμε και συνηθίζουμε να καταναλώνουμε περισσότερα φρούτα, δεδομένου ότι οι υψηλές θερμοκρασίες ευνοούν την κατανάλωση τους, πολλές φορές και ως υποκατάστατα πλήρων γευμάτων.
Αντίθετα, το χειμώνα οι περισσότεροι από εμάς μειώνουμε την κατανάλωση τους, τη στιγμή που στην αγορά υπάρχει μεγάλη ποικιλία φρούτων για να διαλέξουμε.

Τα χειμωνιάτικα φρούτα και λαχανικά έχουν υψηλή διατροφική αξία και υπέροχη γεύση και πρέπει να αποτελούν βασικό συστατικό της διατροφής μας κατά τη διάρκεια του χειμώνα, κυρίως για να ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού μας. Παρακάτω δίνονται διατροφικά στοιχεία για τα πιο δημοφιλή φρούτα που βρίσκουμε στον πάγκο της λαϊκής κατά τους χειμερινούς μήνες.
Ακτινίδιo: Είναι ένα ιδιαίτερο σε μορφή και γεύση φρούτο, το οποίο περιέχει περισσότερη βιταμίνη C από οποιοδήποτε άλλο φρούτο. Περιέχει ακόμα κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, ιχνοστοιχεία, ενώ κύριο χαρακτηριστικό του είναι οι φυτικές ίνες. Προσφέρει λόγω της αντιοξειδωτικής του αξίας αντιμικροβιακή προστασία. Οι φυτικές του ίνες συμβάλουν στην καλύτερη πέψη, αλλά και λειτουργία του εντέρου. Βέβαια απαιτείται προσοχή, αφού τα σποράκια που περιέχει είναι επικίνδυνα και πρέπει να αποφεύγονται σε παθήσεις όπως εκκολπωμάτωση, γαστρίτιδα, έλκος, ενώ το «τριχωτό» του δέρμα προκαλεί δερματικά αλλεργία σε πολλούς, που το αποφεύγουν για αυτό το λόγο. Ένα μικρό ακτινίδιο 70 γραμμαρίων δίνει 45 θερμίδες και 2.1 γραμμάρια φυτικών ινών, ενώ αποδίδει πάνω από το 100% των ημερήσιων αναγκών σε βιταμίνη C.
Μανταρίνι: Το μανταρίνι ανήκει στα εσπεριδοειδή φρούτα και είναι μια πολύ καλή πηγή βιταμίνης C. Έχει ένα διακριτικό άρωμα που το χαρακτηρίζει. Το μανταρίνι είναι επίσης πλούσιο σε ευεργετικά καροτινοειδή. Δύο μέτρια μανταρίνια (συνολικά 100 γραμμαρίων) αποδίδουν περίπου 53 θερμίδες.
Μήλο: Το μήλο είναι ένα από τα χαρακτηριστικότερα φρούτα του χειμώνα, αν και το βρίσκουμε και τις άλλες εποχές. Είναι καλή πηγή φυτικών ινών ίνες (3-5γρ κυρίως με τη φλούδα) και πηκτίνης, στοιχείο που το καθιστά χορταστικό. Είναι επίσης πηγή βιταμινών όπως Α & C και άλλων αντιοξειδωτικών (κυρίως φλαβονοειδή) ωφέλιμων για τον ανθρώπινο οργανισμό, αφού του προσφέρει αντιγηραντική, αγχολυτική και αντιπυρετική προστασία. Θερμιδικά αποδίδει 65 kcal ανά 125 γραμμάρια (τεμάχιο), με υψηλό ποσοστό νερού, που φτάνει το 84%.
Μπανάνα: Η μπανάνα είναι ένα φρούτο που δίνει ενέργεια και τονώνει, ενώ λόγω της τρυπτοφάνης που περιέχει επηρεάζει τα επίπεδα σεροτονίνης του οργανισμού, προσφέροντας καλύτερη διάθεση. Αποτελεί καλή πηγή βιταμίνης Α& C, καλίου και σιδήρου. Βοηθάει σε καταστάσεις όπως διάρροιες, αλλά και δυσκοιλιότητα. Είναι ίσως πιο πλούσια σε σάκχαρα και θερμίδες από άλλα φρούτα, αλλά αυτό σίγουρα δεν την καθιστά και «παχυντική». Αποτελεί καλό ενδιάμεσο σνακ ή ελαφρύ γευματίδιο πριν την άσκηση. Μία μέτρια μπανάνα 120 γραμμαρίων αποδίδει 110 θερμίδες, με πάνω από 3 γραμμάρια φυτικών ινών.
Πορτοκάλι: Το πορτοκάλι είναι ίσως το φρούτο που χαρακτηρίζει την εποχή του χειμώνα. Είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμινών και κυρίως της C, όπως και άλλων αντιοξειδωτικών ουσιών όπως τα β-καροτένια. Προσφέρει λοιπόν υψηλή αντιϊκή, αντιβακτηριδιακή και αντιγριπική προστασία, θωρακίζοντας τον οργανισμό και προσφέροντας υψηλή προστασία. Το πορτοκάλι, όπως και τα άλλα εσπεριδοειδή συμβάλουν, λόγω των ινών που περιέχουν, στη μείωση της χοληστερίνης. Επίσης συμβάλει στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου από φυτικές του πηγές. Θερμιδικά αποδίδει 85 kcal ανά 185 γραμμάρια (τεμάχιο).
Ρόδι: Είναι ένα φρούτο πλούσιο σε βιταμίνες (Α, C, Ε, φυλλικό οξύ), σίδηρο, κάλιο και φυτικές ίνες, με σχετικά χαμηλές θερμίδες. Περιέχει τρεις διαφορετικές αντιοξειδωτικές ουσίες που ονομάζονται: τανίνες, ανθοκυανίνες και το ελλαγικό οξύ. Αυτές οι ουσίες του προσδίδουν μια πολύ υψηλή αντιοξειδωτική ικανότητα, μεγαλύτερη και από αυτή του κόκκινου κρασιού ή του πράσινου τσαγιού. Έχε, λόγω των υψηλών επιπέφων αντιοξειδωτικών ουσιών αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις, θεραπευτικές και επουλωτικές ιδιότητες. Συμβάλει και στην καρδιαγγειακή προστασία αφού εμποδίζει την οξείδωση της «κακής» χοληστερίνης (LDL). Πρόσφατες μελέτες το συνδέουν με πρόληψησυγκεκριμένων μορφών, όπως του προστάτη. Μισό φλιτζάνι χυμού ροδιού ή καρπών αποδίδει 73 θερμίδες και περίπου 3 γραμμάρια ινών.

Τους 52 φτάνουν οι νεκροί από το κρύο



Ακόμα πέντε Πολωνοί έχασαν τη ζωή τους χθες τη νύχτα από το κρύο ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών από τις αρχές Νοεμβρίου σε 52, όπως δήλωσε το κυβερνητικό κέντρο ασφάλειας.
Ενας εκπρόσωπος του κέντρου δήλωσε ότι 37 άνθρωποι έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής από την έκθεση στο κρύο τις πρώτες πέντε ημέρες του Δεκεμβρίου. Δεκαπέντε είχαν πεθάνει το Νοέμβριο.
Τα περισσότερα θύματα ήταν άστεγοι που αναζητούσαν καταφύγιο σε εγκαταλελειμμένα κτίρια, ενώ πολλοί από αυτούς ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.
Μέχρι στιγμής οι χαμηλότερες θερμοκρασίες έχουν καταγραφεί στην περιοχή Μπιαλιστόκ, στη βορειοανατολική Πολωνία, στα σύνορα με τη Λιθουανία και τη Λευκορωσία, όπου το θερμόμετρο έδειξε 32 βαθμούς Κελσίου υπό το μηδέν.
Το χιόνι και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες έχουν προκαλέσει προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, αλλά και των τρένων σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ πολλά σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες έχουν κλείσει.

Στο Βέλγιο ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα λόγω του χιονιού, την ώρα που νέες χιονοπτώσεις προκαλούν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στο ανατολικό και νότιο τμήμα της χώρας.
Η κυκλοφορία σε έναν αυτοκινητόδρομο που ενώνει το Βέλγιο με το Λουξεμβούργο διακόπηκε εξαιτίας του χιονιού που φτάνει τα 20 με 40 εκατοστά, σύμφωνα με εκπρόσωπο Τύπου των δημόσιων υπηρεσιών της Βαλονίας.
Προβλήματα στην κυκλοφορία σημειώνονται στη Βαλονία και συγκεκριμένα στη Λιέγη, τη Σαρλρουά και τη Ναμούρ αλλά και στη φλαμανδική επαρχία Λίμπουργκ.
Πηγη: newpost

ΕΛ.ΑΣ για την ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ


Εξι άτομα παραπέμπονται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση σύμφωνα με ανακοινώσεις που έκανε το απόγευμα ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Λ. Οικονόμου.
Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, το απόγευμα του Σαββάτου συνελήφθησαν στη Νέα Σμύρνη, επί της οδού Καισαρείας, οι Κωνσταντίνος Σακκας, 26 χρόνων και Αλέξανδρος Μητρουσιας, 21 χρόνων. Στη συνέχεια, σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στον Πειραιά, επί της οδού Πύλης, ο Γεώργιος Καραγιαννίδης 30 χρόνων, στα Εξάρχεια, επί της οδού Θεμιστοκλέους, ο Χρήστος Πολίτης, 31 χρόνων, στην Καλλιθέα, επί της οδού Πλάτωνος, η Στυλιανή Αντωνίου 26 χρόνων και στη Σητεία Κρήτης, ο Δημήτριος Μιχαήλ, 26 χρόνων.
Κατά την σύλληψη των Κωνσταντίνου Σακκα και Αλέξανδρου Μητρούσια, σύμφωνα με την Αστυνομία, σε ορειβατικό σάκο που είχαν μαζί τους, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πιστόλια Glock, ένα υποπολυβόλο Scorpion, ένα υποπολυβόλο αγνώστων στοιχείων, μία χειροβομβίδα, φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, δύο κινητά τηλέφωνα και ένα usb. Επίσης, Ο Γεώργιος Καραγιαννίδης είχε μαζί του πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.
Κατά τις έρευνες της Αστυνομίας, παρουσία Εισαγγελικών Λειτουργών, σε αποθήκη επί της οδού Καισαρείας 22 στη Νέα Σμύρνη, σε διαμέρισμα επί της οδού Πραξιτέλους 42 στον Πειραιά και σε διαμέρισμα επί της οδού Πλάτωνος 131 στην Καλλιθέα, σύμφωνα πάντοτε με όσα ανακοινώθηκαν από τον κ. Οικονόμου, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: τρία πολεμικά τουφέκια τύπου Kalashnikov, ένα υποπολυβόλο Scorpion, πέντε πιστόλια, τρεις χειροβομβίδες, ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, εγάλος αριθμός φορητών και σταθερών ηλεκτρονικών υπολογιστών, πενήντα κιλά ANFO, διακόσια γραμμάρια εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ, τρία ζευγάρια πινακίδων κυκλοφορίας αυτοκινήτων, εκ των οποίων για το ένα ζευγάρι έχει δηλωθεί κλοπή, γεμιστήρες, περούκες, κουκούλες που καλύπτουν ολόκληρο το πρόσωπο, κινητά τηλέφωνα, μεγάλος αριθμός φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων.
Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, από την μέχρι τώρα εργαστηριακή-βαλλιστική εξέταση που διενεργείται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τα προαναφερθέντα κατασχεθέντα όπλα προκύπτει ότι δεν ταυτίζονται με προηγούμενη τρομοκρατική ενέργεια ενώ συνεχίζεται η εξέτασή τους για τυχόν ταύτισή τους με άλλες αξιόποινες πράξεις. Οι έρευνες συνεχίζονται και για τα υπόλοιπα κατασχεθέντα πειστήρια.
Στο μεταξύ σε άλλη έρευνα έρευνες σε διαμέρισμα στην περιοχή του Αγρινίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov, ένα πολεμικό τυφέκιο άνευ ενδείξεων, ένα περίστροφο Zastava, ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, μικρή ποσότητα κάνναβης, γεμιστήρες, φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, μία γυναικεία περούκα, δύο κράνη μοτοσικλετών, ένα κινητό τηλέφωνο, δεκαεπτά αυτοσχέδιες κατασκευές τσιμεντένιων μεταλλικών κυλίνδρων που έφεραν 4-5 ενσωματωμένα καρφιά ο καθένας. Επίσης από την Αστυνομία στην ίδια περιοχή εντοπίστηκε Ι.Χ. αυτοκίνητο μάρκας NISSAN για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή στις Δεκεμβρίου στο Αγρίνιο. Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, το αυτοκίνητο ήταν καλυμμένο με κουκούλα αυτοκίνητου η οποία μαζί με τα δυο είχαν αγοραστεί από κατάστημα στην Αθήνα στις 29 Νοεμβρίου από έναν από τους συλληφθέντες.
Ο κ. Οικονόμου κατά την παρουσίαση της υπόθεσης υπενθύμισε ότι σε βάρος των Αλέξανδρου Μητρούσια και του Γεώργιου Καραγιαννίδης εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή, κατηγορουμένων για τρομοκρατικές πράξεις από κοινού, της έκρηξης από κοινού, της προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών από κοινού και τη συγκρότηση και ένταξη στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς». Επίσης ο συλληφθείς Χρήστος Πολίτης στις 2 Δεκεμβρίου κλήθηκε και εξετάστηκε από τον αρμόδιο Ανακριτή για εμπρηστική επίθεση, που έγινε στις 22 Μαΐου του 2008 πίσω από το Εφετείο Αθηνών και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Την ευθύνη για την επίθεση είχε αναλάβει με προκήρυξη η οργάνωση «Κομμάντος Χρήστος Τσουτσουβής».
Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων με ποια κατηγορία θα παραπεμφθούν οι υπόλοιπο συλληφθέντες πλην των δύο καταζητούμενων για του «Πυρήνες της Φωτιάς» ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι παραπέμπονται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, διευκρινίζοντας ότι υπάρχουν στοιχεία που θα συμπεριληφθούν στη δικογραφία.
Σε άλλη ερώτηση ο αρχηγός επιβεβαίωσε ότι επισπεύστηκε η σύλληψη των υπό παρακολούθηση ατόμων επειδή υπήρχαν στοιχεία ότι ετοιμαζόταν τρομοκρατικό χτύπημα.
Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας προσήχθησαν στις 6:30 το απόγευμα στον εισαγγελέα πρωτοδικών, οι έξι συλληφθέντες, για την υπόθεση της τρομοκρατίας.
Η προσαγωγή τους έγινε με έξι τζιπ μεγάλου κυβισμού και συνοδεία ισχυρότατης αστυνομικής δύναμης.
'Οπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Λ. Οικονόμου, οι έξι παραπέμπονται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.
Ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα άσκησαν οι εισαγγελείς σε βάρος των έξι συλληφθέντων, μετά την επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.
Εναντίον των έξι ασκήθηκε δίωξη για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, η οποία προς το παρόν δεν προσδιορίζεται, διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής και προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών.
Σύμφωνα με πληροφορίες όλοι οι συλληφθέντες είπαν στους εισαγγελείς ότι δεν έχουν λάβει γνώση της δικογραφίας και ότι δεν έχουν τηρηθεί τα δικαιώματά τους.
Επί πλέον ο Αλέξανδρος Μητρούσιας αρνείται τη συμμετοχή του στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Οι έξι θα παραπεμφθούν σε ανακριτή από όπου και αναμένεται να λάβουν προθεσμία για τις απολογίες του.
Πηγη: newpost

Το ταχύτερο τρένο στον κόσμο


Κατά τη διάρκεια των δοκιμών η νέα σιδηροδρομική σύνδεση ανάμεσα στο Πεκίνο και τη Σαγκάη, πέτυχε ταχύτητα 486 χιλιομέτρων την ώρα, την υψηλότερη που έχει καταγραφεί για συμβατικό επιβατικό συρμό.


Η γραμμή του τρένου κινεζικής τεχνολογίας κόστισε 32,5 δισεκατομμύρια δολάρια και θα διανύει τη διαδρομή ανάμεσα στις δύο μεγάλες κινεζικές πόλεις σε πέντε ώρες.



Η Κίνα έχει σήμερα το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό δίκτυο του κόσμου, αλλά το νέο τρένο CRH 380A δεν είναι το ταχύτερο, καθώς έχουν καταγραφεί υψηλότερες ταχύτητες σε μη συμβατικά τρένα.



Ο τελικός στόχος του τρένου πάντως θα είναι τα 500 χιλιόμετρα την ώρα και η επίσημη πρώτη του θα γίνει το 2012.

kafenes 

ΒΓΗΚΑΝ ΒΟΛΤΑ.....

 
Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι κάτοικοι της Σιάτιστας... που κινούνταν με τα αυτοκίνητά τους στο κέντρο της πόλης, όταν βρέθηκαν ξαφνικά περικυκλωμένοι από… αγελάδες! Ένα ολόκληρο κοπάδι είχε ξεχυθεί στους δρόμους, περπατώντας ήρεμα ανάμεσα στον κόσμο!

Όπως ήταν φυσικό, μέσα σε λίγα λεπτά προκλήθηκε χάος καθώς γύρω στα δέκα μεγαλόσωμα θηλαστικά ανάγκαζαν τους οδηγούς να ακινητοποιήσουν τα οχήματά τους και τους πεζούς να κάνουν στην άκρη, αφήνοντάς τα ανενόχλητα να κάνουν την βόλτα τους αμέριμνα στα… μαγαζιά! Μάταια αναζητήθηκε ο ιδιοκτήτης του κοπαδιού, που περιφερόταν ανεξέλεγκτο στις γραφικές συνοικίες της Σιάτιστας…


Έτσι, κλήθηκαν άνδρες της Τροχαίας να αναλάβουν καθήκοντα… τσοπάνη και να συνοδεύσουν τα συμπαθητικά τετράποδα ως την έξοδο της πόλης, ενώ όσοι βρέθηκαν μπροστά στο θέαμα είχαν ξεκαρδιστεί στα γέλια! Οι αστυνομικοί, πάντως, πονοκεφαλιάζουν προσπαθώντας να λύσουν τον γρίφο, πώς είναι δυνατό κάποιος να… έχασε ένα ολόκληρο κοπάδι αγελάδες!

 24ωρο:

Οι αλλαγές στα τέλη ταξινόμησης και το φόρο πολυτελείας

Έως 4.000 ευρώ αναμένεται να είναι το όφελος για τους υποψήφιους αγοραστές ενός... μεσαίου οικογενειακού αυτοκινήτου από τις μειώσεις φόρων που σχεδιάζει η κυβέρνηση. Ειδικότερα στο μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής αγοράς, τη δημοφιλή κατηγορία των αυτοκινήτων από 1.400 - 1.800 κ.εκ. η μείωση των τιμών θα κυμανθεί από 400 - 4.000 ευρώ!


Μικρότερο θα είναι το όφελος στα αυτοκίνητα πόλης (900 - 1.400 κ.εκ.) και υπολογίζεται από 100 ευρώ έως 400 ευρώ, ενώ σημαντικές αναμένονται και οι μειώσεις για τα Ι.Χ. άνω των 2.000 κ.εκ. όπου οι τιμές θα πέσουν τουλάχιστον 5.000 ευρώ.

Αυτό είναι το σχέδιο με το οποίο η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να δώσει μια βαθιά ανάσα στην «παγωμένη» αγορά αυτοκινήτου και μέσω της ανάκαμψης των πωλήσεων των Ι.Χ. να αυξήσει αναλογικά και τα δημοσιονομικά έξοδα (για το 2011) που έχουν πάρει κυριολεκτικά την κατιούσα.

Εντός της εβδομάδας, σύμφωνα με την εφημερίδα τα Νέα, η κυβέρνηση αναμένεται να δώσει επιτέλους το φιλί της ζωής στην τελματωμένη, από την κάθετη πτώση των πωλήσεων, αγορά του αυτοκινήτου. Έπειτα από πολλές αναβολές και έπειτα από τη μείωση των εσόδων από την άμεση φορολόγηση των Ι.Χ. (από το προϋπολογισμένο 1 δισ. ευρώ, η εισροή δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 650 εκατ. ευρώ για το 2010), το έκτακτο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή θα περιλαμβάνει σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες μας τη μείωση του τέλους ταξινόμησης έως 50%, αλλά και αύξηση των εργοστασιακών αξιών των ΙΧ που υπόκεινται σε φόρο πολυτελείας.

 24ωρο

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Το 2010 περιλαμβάνεται στις τρεις θερμότερες χρονιές από το 1850

 

Η φετινή χρονιά συγκαταλέγεται μεταξύ των τριών πιο θερμών χρόνων στη Γη, αφότου υπάρχουν σχετικά αρχεία, δηλαδή από το 1850 και η τελευταία δεκαετία είναι η πλέον θερμή όλων των χρόνων, ανακοινώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Μετεωρολογίας, οργανισμός που ανήκει στον ΟΗΕ. Η φετινή χρονιά είναι η πλέον θερμή ακόμα και από από το 1998 και το 2005 μαζί, που είναι η δύο προηγούμενες πιο θερμές χρονιές στον κόσμο, αλλά ενδέχεται να χάσει την πρωτιά εάν ο Δεκέμβριος δεν θα είναι τόσο ζεστός και θα ακολουθήσει τις φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες, αναφέρεται σε έκθεση που δημοσιοποιήθηκε στο Μεξικό στη διάρκεια της διάσκεψης του Κανκούν.
"Η πρόσφατη υψηλή θερμοκρασία είναι εξαιρετικά έντονη κυρίως στην Αφρική, σε τμήματα της Ασίας και σε τμήματα στης Αρκτικής", αναφέρεται στην έκθεση όπου επισημαίνεται ότι τα τελικά αποτελέσματα για το τρέχον έτος θα ανακοινωθούν στις αρχές του 2011. Από την πλευρά του και το Βρετανικό Γραφείο Μετεωρολογίας ένα από τα τρία εγκυρότερα στον κόσμο, αναφέρεται ότι κατά τα φαινόμενα η φετινή θα είναι η πλέον θερμή χρονιά από το 1998 έως σήμερα.
Πηγη: newscode

Η κλιματική αλλαγή θα φέρει την παγκόσμια πείνα

Μια νέα μελέτη προειδοποιεί ότι οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στη γεωργία θα είναι καταστροφικές.. με αποτέλεσμα να οδηγήσει στην αύξηση 130% των τιμών των βασικών ειδών διατροφής.

Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στη γεωργία είναι μεγάλοι, καθώς η αλλαγή του κλίματος έχει ως αποτέλεσμα συχνότερες βροχοπτώσεις, πλημμύρες, καταστροφές στις καλλιέργειες, μεγαλύτερες περιόδους ξηρασίας και αύξησεις στις τιμές των τροφίμων.

Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και εμποδίζει την ανθρώπινη ανάπτυξη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, η έκθεση του Ερευνητικού Ινστιτούτου για τη Διεθνή Πολιτική Τροφίμων, αναφέρει ότι αν αυξηθεί η μέση θερμοκρασία του πλανήτη έστω και 1 βαθμό Κελσίου μέχρι το 2050, τότε θα είναι οι σοδειές θα μειωθούν, θα επηρεαστεί η παραγωγή τροφίμων και οι τιμές των βασικών ειδών διατροφής θα εκτιναχθούν στα ύψη.

Η φετινή ξηρασία και οι πυρκαγιές στη Ρωσία, οι καταστροφικές πλημμύρες στο Πακιστάν προμηνύουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα που θα έρθουν στο μέλλον.

Λόγω των επιπτώσεων του φαινομένου του θερμοκηπίου, στις φτωχότερες χώρες θα αυξηθεί ο αριθμός των ανθρώπων που υποσιτίζονται.

Έως τα μισά του αιώνα ο αριθμός των υποσιτισμένων παιδιών θα αυξηθεί κατά 18%.

Είναι σημαντικό να μειωθούν οι εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου, γιατί οι επιπτώσεις θα είναι καταστροφικές για την ανθρωπότητα.

Το χειρότερο σενάριο είναι η τιμή του καλαμποκιού, βασικός είδος τροφής στην Υπο-Σαχάρια Αφρική, να αυξηθεί κατά 130% μέχρι το 2050.

Η τιμή του ρυζιού μπορεί να αυξηθεί κατά 78%, ενώ του σιταριού κατά 67%.
 24ωρο

Στην Κρήτη κάνουν μπάνιο και στην Πολωνία πεθαίνουν στο κρύο

 
 
Απο τον Βόρειο Ατλαντικό έρχεται η ζέστη στην Ελλάδα. Σύµφωνα µε τις πρώτες εκτιµήσεις ειδικών από το Πανεπιστήµιο Αθηνών, µία µεγάλη...
 ατµοσφαιρική ανωµαλία που τέµνει την Ευρώπη στα δύο είναι η αιτία που η διαφορά της θερµοκρασίας ανάµεσα στον χιονισµένο Βορρά και τον θερµό Νότο, ξεπερνά ακόµη και τους 30 βαθµούς Κελσίου!
Τη στιγµή πουχθες το µεσηµέρι στην Αθήναη θερµοκρασία έφθανε τους 25 βαθµούς και στην Κρήτη άγγιζε τους 28, στη Βόρεια Ευρώπη, και συγκεκριµένα στο Παρίσι, ο υδράργυρος έδειχνε µείον 2. Στη γαλλική πρωτεύουσα όπως και στην Αγγλία, τη Γερµανία, τοΒέλγιο εκδηλώνονταν σφοδρές χιονοπτώσεις ενώ στην Ελλάδα οι θερµοί και υγροί νοτιάδες προκαλούσαν ανοιξιάτικες θερµοκρασίες ευνοώντας την εκδήλωση σηµαντικών βροχοπτώσεων κυρίως στη δυτική και βορειοδυτική χώρα.

Τα τελευταία 24ωρα µια µεγάλη ατµοσφαιρική ανωµαλία έχειαγκιστρωθεί στα δύο άκρα της ευρωπαϊκής ηπείρου, από τονΒορειοανατολικό Ατλαντικό πάνω από τα βρετανικά νησιά µέχρι τη ΝοτιοανατολικήΜεσόγειο. Στους µετεωρολογικούς χάρτες χθες το απόγευµα, οι επιστήµονες µπορούσαν να διακρίνουν καθαρά τη διαφορά του καιρού ανάµεσα στη βόρεια και νότια ήπειρο υπό τη µορφή µιας νοητής γραµµής από τη ∆υτική Μεσόγειο, που περνά από τη Σαρδηνία και την Κορσική, διασχίζει στη µέση την Ιταλία και στη συνέχεια περνά από τα Βαλκάνια φθάνοντας σχεδόν µέχρι τον Εύξεινο Πόντο.


«Από ταστοιχείαπου έχουµε συγκεντρώσει τιςτελευταίες εβδοµάδες, µπορούµε ναυποθέσουµε ότι αυτή η ατµοσφαιρική διαταραχή έχειτη µορφή ενός δίπολου συστήµατος του οποίου η µίαπλευρά βρίσκεται πάνω από τα βρετανικά νησιά και η άλληπάνω από τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο», λέει στα «ΝΕΑ» η κ. Ελενα Φλόκα, επίκουρη καθηγήτρια στονΤοµέα Φυσικής Περιβάλλοντος και Μετεωρολογίας στο Πανεπιστήµιο Αθηνών.


«Το σύστηµα αυτό,που ονοµάζεται τύπος τηλεσύνδεσης, έχει την ιδιότητα να προκαλεί διαφορετικέςκαιρικές συνθήκες σταδύο του άκρα. Οταν στον έναν πόλο υπάρχει έντονη κακοκαιρία, όπως συµβαίνει τώρα στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης µε χαµηλές θερµοκρασίες και χιόνια, στον άλλο πόλο, που βρίσκεται χιλιάδες χιλιόµετρα πιο µακριά, παρατηρούνταιαντίθετες καιρικές συνθήκες. Επικρατούν δηλαδή θερµοί νοτιάδες και αύξηση της θερµοκρασίας».


Από τα µετεωρολογικά και κλιµατικά στοιχείαπου είχανσυγκεντρώσει οι επιστήµονες, φάνηκε ότι αυτό το δίπολο εµφανίστηκε στηνατµόσφαιρα και άλλες φορές τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα, υπήρχαν περιπτώσεις που ενώ στη Βόρεια Ευρώπη το σύστηµα αυτό διατηρούσεµέσα στο καταχείµωνο τον καιρό ήπιο, στην Ελλάδα προκαλούσε πολικές θερµοκρασίες. Το ακριβώς αντίθετοαπ’ ό,τισυµβαίνεισήµερα. Τέτοιες περιπτώσεις είχαµε το 2004 και το 2006 όπου η Ελλάδαβρισκόταν σε λευκό κλοιό λόγω του χιονιάενώ στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης επικρατούσε καλοκαιρία.


Σύµφωναµεταστοιχεία που έχουν στη διάθεσήτους οι ειδικοίτου Πανεπιστηµίου της Αθήνας, αυτό το σύστηµα τηςανώµαλης κυκλοφορίας στην ατµόσφαιραδηµιουργείται στον Βορειοανατολικό Ατλαντικό. Εκεί σχηµατίζεται οένας πόλος,που είναι και ο µεγαλύτερος, σεύψος από 5 µέχρι 9 χιλιόµετρα πάνω απότο έδαφος. Στην περιοχή δηλαδή που βρίσκεται η ανώτερη τροπόσφαιρα.


Ο πόλος αυτός, πουχαρακτηρίζεται από µία έντονη ανώµαλη κυκλωνική κυκλοφορία αντιστοιχίζεται στα νοτιοανατολικά της ηπείρου, κοντά δηλαδή στην Ελλάδα, µε έναν άλλο ασθενέστερο πόλο που χαρακτηρίζεται από αντικυκλωνική κυκλοφορία.


Το σύστηµα αυτό προκαλεί αυξηµένη αέρια ροή από τα νοτιοδυτικά προς την Ανατολική Μεσόγειο η οποία οδηγεί στην εισβολή θερµών αέριων µαζών στη χώρα µαςκαι σε αύξηση της θερµοκρασίας.


Τιςτελευταίεςµέρες, καθώςσε πολλές περιοχέςτης Ελλάδας επικρατούν ανοιξιάτικεςθερµοκρασίες,η Βορειοδυτική Ευρώπη έχειπαραδοθεί στο ψύχος. Οπωςµάλιστα παρατηρούν ειδικοίαπό την Μετεωρολογική Υπηρεσία τηςΕθνικής ∆ιεύθυνσης Ωκεανών καιΑτµόσφαιρας των ΗΠΑ, η ατµοσφαιρική διαταραχή που έχει κατασκηνώσει στον Βορειοανατολικό Ατλαντικό Ωκεανό εµποδίζει να φθάσουν στηνΕυρώπη οιδυτικοί άνεµοι οι οποίοι τέτοια εποχήκάθε χρόνο µετριάζουν το κρύο διατηρώντας τον καιρό ήπιο.


Απότηνάλληπλευρά,σύµφωνα µε τουςειδικούς τηςαµερικανικής Υπηρεσίας, οι νύχτεςπου έχουν µεγάλη διάρκεια στη Βόρεια Ευρώπη αυτή την εποχή τουχρόνου ψύχουν γρήγορα το έδαφος,µε αποτέλεσµα οαέρας που φυσά να είναι παγωµένος.


Βροχές το Σαββατοκύριακο Σηµαντική αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός στην Ελλάδα το Σαββατοκύριακο. Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε ολόκληρη τη χώρα και η θερµοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή πτώση. Οµως, όπως λέει στα«ΝΕΑ» ο µετεωρολόγος στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών δρ. Κώστας Λαγουβάρδος, η επιδείνωση αυτή θα είναιπρόσκαιρη καθώς«από τα στοιχεία που έχουµε µέχρι τώρα στη διάθεσή µας, διαφαίνεται πως από τα µέσα της επόµενης εβδοµάδας ο καιρός θα οµαλοποιηθεί ξανά, µε θερµοκρασίες που θα κυµαίνονται όµως σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα».


Ωστόσο, ορισµένες µετεωρολογικές υπηρεσίες στο εξωτερικό, όπως το Ευρωπαϊκό Κέντρο Μεσοπρόθεσµων Προβλέψεων που εδρεύει στην Αγγλία, προχώρησαν σε µία πρόβλεψη για το χειµώνα πουέρχεται διατυπώνοντας την άποψηότι τον Ιανουάριο καιτον Φεβρουάριο θα επικρατήσουν στη χώρα µας αρκετά χαµηλέςθερµοκρασίες. Ο δρ. Κώστας Λαγουβάρδος επισηµαίνει όµως ότι τέτοιου είδους προβλέψεις κρίνονται παρακινδυνευµένες από την επιστηµονική κοινότητα καθώςοι πιθανότητες να αποδειχτούν άστοχες είναι µεγάλες.

ΟΚΤΩ ΑΝΘΡΩΠΟΙ που ήταν άστεγοι πέθαναν από το κρύο στην Πολωνία, όπου η θερµοκρασία έφθασε τους µείον 20 βαθµούς Κελσίου. Από τη σφοδρή κακοκαιρία έκλεισαν αεροδρόµια στη Βρετανία, τη Γαλλία και την Ελβετία, ενώ πολλές πτήσεις µαταιώθηκαν στη Γερµανία.

Το αεροδρόµιο Γκάτγουικ του Λονδίνου ακύρωσε χθες 116 πτήσεις, ενώ το Χίθροου δεν επέτρεψε να πραγµατοποιηθούν 50 πτήσεις. \Από τις έντονες χιονοπτώσεις που πλήττουν τις χώρες στη Βόρεια Ευρώπη δηµιουργήθηκε χάος σε πολλές µεγάλες οδικές αρτηρίες όπου σηµειώθηκαν καραµπόλες αυτοκινήτων. Οι αρχές στη Γαλλία απαγόρευσαν τις µετακινήσεις φορτηγών σε 12 επαρχίες της χώρας, ενώ προβλήµατα παρουσιάστηκαν και στη συγκοινωνία µε τρένα.


Οι χιονοπτώσεις ήταν και χθες έντονες στο Βέλγιο, τη Γερµανία, την Ελβετία και τη Γαλλία, ενώ στην Ισπανία και την Πορτογαλία έπεσαν χιόνια στα βόρεια τµήµατα της χώρας. Στη Βρετανία, η Μετεωρολογική Υπηρεσία ανέφερε ότι οι θερµοκρασίες που επικρατούν είναι πιο χαµηλές και από αυτές στην Ισλανδία και ειδικά τις µεταµεσονύχτιες ώρες ο υδράργυρος πέφτει πολλούς βαθµούς κάτω από το µηδέν.

 
24ωρο

ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΑΤΕ



Δεν τίθεται ζήτημα κλεισίματος της Αγροτικής Τράπεζας διευκρίνισε, μετά το τέλος της συνεδρίασης του κοινοβουλευτικού τομέα εργασίας του ΠΑΣΟΚ για τον προϋπολογισμό, ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης.
Διευκρίνισε μάλιστα, ότι πολλά σενάρια έχουν διατυπωθεί, αλλά δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο και δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις.
Η Αγροτική Τράπεζα, επειδή έχει πάρει χρήματα από το ελληνικό Δημόσιο, υποχρεούται, όπως είπε, να διατυπώσει πρόγραμμα αναδιάρθρωσης στην ευρωπαϊκή επιτροπή Ανταγωνισμού και γίνεται συζήτηση για το τι θα περιλαμβάνει αυτό το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης.
Ο κ. Σαχινίδης υπενθύμισε ακόμη ότι η διοίκηση της Τράπεζας χειρίζεται το θέμα και, όπως έχει ανακοινωθεί, στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που προγραμματίζεται το ελληνικό Δημόσιο αναμένεται να συμμετάσχει ανάλογα με το ποσοστό του.
Πηγη: newsbomb

Συζητήσεις για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη

 


Πρωτοβουλίες για την από κοινού συζήτηση των περιβαλλοντικών θεμάτων, που αφορούν τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, αναλαμβάνει η Αθήνα.
Μιλώντας στο περιθώριο συνάντησης με θέμα «Ενέργεια Χωρίς Σύνορα», που πραγματοποιήθηκε στη Σόφια, ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης μετέφερε την επιθυμία της Αθήνας για επανεκκίνηση των συνομιλιών.
«Συζητήσαμε, ένα θέμα εθνικής προτεραιότητας», τόνισε ο κ. Μανιάτης και ζήτησε «να μεταφερθεί το αίτημα της ελληνικής πλευράς, να συνεδριάσουν οι επιτροπές περιβάλλοντος της Ελλάδας και της Βουλγαρίας για να εξετάσουν τα κοινά περιβαλλοντολογικά θέματα του αγωγού»,
Ο υφυπουργός ΠΕΚΑ είπε ακόμη ότι μετά την τακτική συνεδρίαση της μικτής διακυβερνητικής επιτροπής οικονομικής συνεργασίας στην Αθήνα, επίκειται η επόμενη συνεδρίαση στη Σόφια, που δημιουργεί, επίσης, κατάλληλες προϋποθέσεις για τη συζήτηση των περιβαλλοντολογικών θεμάτων που έχουν σχέση με τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη.
Ο κ. Μανιάτης χαρακτήρισε «πολύ θετικό βήμα στις ελληνοβουλγαρικές ενεργειακές σχέσεις», την υπογραφή -χθες, στη Σόφια- δύο σημαντικών συμφωνιών για την προώθηση του αγωγού, που θα συνδέσει τα δίκτυα μεταφοράς φυσικού αερίου της Ελλάδας και της Βουλγαρίας.
Εξάλλου, ο κ. Μανιάτης εξέφρασε ικανοποίηση για την πρόοδο που σημειώθηκε στο έργο του αγωγού «South Stream» με τις συμφωνίες, που υπεγράφησαν στη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του Ρώσου πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν στη Σόφια, όπως και την πεποίθηση ότι, Ελλάδα και Βουλγαρία μπορούν να συμβάλουν από κοινού για την ταχύτερη προώθηση του στρατηγικού αυτού διεθνούς σχεδίου.
Αθήνα και Σόφια συμφώνησαν, στην επικείμενη συνεδρίαση της μικτής επιτροπής οικονομικής συνεργασίας, να συζητηθεί η εξέλιξη του σχεδίου κατασκευής ηλεκτραγωγού υψηλής τάσης «Νέα Σάντα - Μαρίτσα Ιτζτοκ» (σ.σ. γραμμή διασύνδεσης των ηλεκτρικών δικτύων Ελλάδας - Βουλγαρίας).
Πηγη:newsbomb

Χάκερ επιτέθηκαν στο σύστημα εθνικής ασφάλειας

του Κώστα Χαρδαβέλλα
Συναγερμός σήμανε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας χθες το πρωί, όταν διαπιστώθηκε ότι το κεντρικό σύστημα Εθνικής Ασφάλειας, που περιέχει τα σχέδια άμυνας της χώρας σε ξαφνική επίθεση και οργάνωση των ενόπλων δυνάμεων μέχρι το επίπεδο συντάγματος, δεχόταν επίθεση από χάκερ.

Ο άγνωστος χάκερ προσπαθούσε να αποστείλει ιό στον κεντρικό υπολογιστή του υπουργείου γεγονός που αν το κατόρθωνε για ένα 24ωρο η χώρα θα έμενε χωρίς τα σχέδια της εθνικής ασφάλειας.

Το χάος που θα προκαλούσε θα ήταν τέτοιο που δεν θα μπορούσαν να σηκωθούν ούτε αεροπλάνα προς αναχαίτιση, ούτε να κινηθούν οι μονάδες ταχείας επέμβασης. Τελικά αποσοβήθηκε η επικίνδυνη κατάσταση που θα μπορούσε να δημιουργήσει ο άγνωστος αυτός χάκερ με ένα antireflection σύστημα που εφαρμόζεται στους κεντρικούς υπολογιστές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και πρόσβαση σε αυτό έχουν ο υπουργός Άμυνας και δύο ανώτατοι αξιωματικοί.
Η εθνική υπηρεσία πληροφοριών, το Α2 του ΓΕΣ και η υπηρεσία του ηλεκτρονικού εγκλήματος της Γενικής Ασφάλειας Αθηνών προσπαθούν από χθες να εντοπίσουν τον χάκερ που ήθελε να διαλύσει το ηλεκτρονικό σύστημα εθνικής ασφάλειας.
Το ερώτημα που απασχολεί της υπηρεσίες αυτές αλλά και την κυβέρνηση είναι εάν η επίθεση προήλθε από έναν μεμονωμένο χάκερ που ήθελε να παίξει με το ηλεκτρονικό σύστημα εθνικής ασφάλειας ή είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο και σημαντικότερο (με την πιθανότητα συμμετοχής ξένης χώρας), που στόχο είχε ένα δοκιμαστεί η στεγανότητα του ηλεκτρονικού συστήματος εθνικής ασφάλειας.
Πηγη: NEWSBOMB

Πουλούσε... αέρα μέσω ίντερνετ

«Ηλεκτρονικό κατάστημα» είχε στήσει ένας 27χρονος από τη Θεσσαλονίκη, μέσω του οποίου «πουλούσε» σε όλη την Ελλάδα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας, όπως τηλεοράσεις, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα, τα οποία ποτέ δεν παρέδιδε.

Ο νεαρός συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ύστερα από σχετικές καταγγελίες χρηστών του διαδικτύου και αιφνιδιαστική επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης και σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για απάτη κατ΄ εξακολούθηση.Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο 27χρονος, προέβαινε αρχικά σε συστηματική ανάρτηση αγγελιών πώλησης προϊόντων υψηλής τεχνολογίας σε ιστοσελίδες του διαδικτύου.


Στη συνέχεια και παρότι έπειθε τους υποψήφιους αγοραστές που επικοινωνούσαν μαζί του να καταθέτουν το αντίτιμο των παραγγελιών τους σε τραπεζικούς λογαριασμούς, ή να το αποστέλλουν μέσω εταιρειών μεταφοράς χρημάτων, είτε δεν παρέδιδε τα προϊόντα, είτε εναλλακτικά απέστελλε αγαθά σημαντικά μικρότερης αξίας.
Πηγη: newsbeast

ΛΑ.ΟΣ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ



Σε αλλαγές, τόσο σε δομές όσο και σε πρόσωπα στο κόμμα προχώρησε ο πρόεδρος του Λα.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης. Όπως αναφέρουν στελέχη του κόμματος, στόχος των αλλαγών είναι η αποτελεσματικότερη παρουσία του Λα.Ο.Σ. στο πλευρό της κοινωνίας, ενώ ο πρόεδρος του Λα.Ο.Σ. σε δηλώσεις του εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο που έχει γίνει έως τώρα από τα στελέχη του κόμματος, και το οποίο όπως υποστήριξε «επιδοκίμασε ο ελληνικός λαός στις πρόσφατες Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές».
Συγκεκριμένα οι αλλαγές έχουν ως εξής: Νέος Γενικός Διευθυντής του κόμματος, αναλαμβάνει ο κ. Βασίλης Γαλατιανός, Πολιτικός Επιστήμων, με σημαντική εμπειρία σε θέματα οργάνωσης και διοίκησης. Ο κ. Γαλατιανός υπήρξε επί σειρά ετών, στενός συνεργάτης του διοικητή του ΟΓΑ κ. Παπαγεωργόπουλου επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας. Ο μέχρι πρότινος Γεν. Διευθυντής κ. Δημήτρης Σαρατσιώτης, αναλαμβάνει την θέση του Γενικού Διευθυντή του Ινστιτούτου «ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ» προκειμένου, όπως αναφέρει ο ΛΑΟΣ σε ανακοίνωσή του, να ενισχύσει και εμπλουτίσει με τις γνώσεις και την πολυετή εμπειρία του, τις πολυσχιδείς κοινωνικές και εθνικού περιεχομένου, δραστηριότητες του Ινστιτούτου.
Την θέση του Γραμματέα Οργανωτικού, αναλαμβάνει ο κ. Γιώργος Κλειδέρης, με Συμβούλους τους κ. Ιωάννη Ζαφειρόπουλο (στρατηγό ε.α) και Σπύρο Δέσκα, οι οποίοι θα συνεπικουρούνται από ομάδα 6 νέων στελεχών.
Αλλαγή είχαμε και στην ηγεσία της Γραμματέας Συνδικαλισμού, όπου τοποθετήθηκε ο πρώην Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Βιοτεχνών Επαγγελματιών Ελλάδος (Γ.Σ.Β.Ε.Ε) κ. Γιώργος Κανελλόπουλος.
Επίσης στην Κ.Ε.Τ.Α, (Κεντρική Επιτροπή Τοπικής Αυτοδιοίκησης) αναλαμβάνει ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και καθηγητής πανεπιστημίου Γιώργος Γαρουφαλιάς, ενώ την Γραμματεία Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου (Γ.Ε.Κ.Ε) αναλαμβάνουν τρία στελέχη τα οποία ο κ. Καρατζαφέρης θεωρεί πολύ έμπειρα.
Συγκεκριμένα αναλαμβάνουν οι κ.κ. Όθων Φλωράτος, Αλέξανδρος Οικονόμου και Μάνος Αναστασόπουλος, οι οποίοι αναλαμβάνουν από 2 Επιτροπές της Βουλής μαζί με τα αντίστοιχα Υπουργεία, προκειμένου να υπάρχει πιο συστηματική και ενδελεχής παρακολούθηση του παραγόμενου κυβερνητικού έργου.
Τέλος, στον Σύμβουλο Προέδρου, κ. Απόστολο Μπαμίχα, ανατέθηκε, πέραν των άλλων δραστηριοτήτων του, η ευθύνη της οργάνωσης του Τομέα των αποστράτων Ε.Δ και Σ.Α, στον οποίο ο Πρόεδρος του κόμματος κ. Γ. Καρατζαφέρης, δίδει ιδιαίτερη βαρύτητα.
Πηγη: newpost

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Κλοπή αυτοκινήτου και καταστροφές στα γραφεία επιχείρησης στο Σουφλί

 
 
Μια  μάντρα αυτοκινήτων που  βρίσκεται στα πρώτα χιλιόμετρα της ε.ο Σουφλίου - Αλεξανδρούπολης ,ήταν ο στόχος των δραστών από την οποία εκλάπη ένα αυτοκίνητο μάρκας BMW  . 
Οι δράστες δεν αρκέστηκαν στην κλοπή αφού βρέθηκαν  κατεστραμμένοι , σπασμένοι   υπολογιστές και λοιπά αντικείμενα στα γραφεία της   επιχείρησης.
 Οι δράστες πιθανολογείται ότι προέρχονται  από τη Βουλγαρία , αφού οι άνθρωποι της Αστυνομίας βρήκαν στο χώρο αποτύπωμα παπουτσιού με βουλγάρικα γράμματα .
Οι κλοπές δεν σταμάτησαν όμως σε αυτή την επιχείρηση αλλά βρέθηκε διαρυγμένο κοντινό οίκημα μέσα σε κτήμα από όπου λείπουν κουβέρτες και διάφορα μικροαντικείμενα . 

souflievros

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Κάθε παιδί έχει δικαίωμα να μεγαλώνει με φροντίδα, σεβασμό και ασφάλεια


Ευαισθητοποιούμαστε και Bοηθάμε και εμείς τα παιδιά με την παρουσία μας, στην εκδήλωση που θα γίνει για το παιδικό χωριό SOS Θράκης, στον Πολιτιστικό Σύλλογο Λαγυνών, στις 4 Δεκεμβρίου και ώρα 17:00
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει πώληση αντικειμένων (bazaar) και ενημέρωση από υπεύθυνο των Χωριών SOS
Οργάνωση εκδήλωσης: Τσαγκούρη Ιωάννα-Μαρία
Τηλ.: 6937300268