Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Τους 52 φτάνουν οι νεκροί από το κρύο



Ακόμα πέντε Πολωνοί έχασαν τη ζωή τους χθες τη νύχτα από το κρύο ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών από τις αρχές Νοεμβρίου σε 52, όπως δήλωσε το κυβερνητικό κέντρο ασφάλειας.
Ενας εκπρόσωπος του κέντρου δήλωσε ότι 37 άνθρωποι έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής από την έκθεση στο κρύο τις πρώτες πέντε ημέρες του Δεκεμβρίου. Δεκαπέντε είχαν πεθάνει το Νοέμβριο.
Τα περισσότερα θύματα ήταν άστεγοι που αναζητούσαν καταφύγιο σε εγκαταλελειμμένα κτίρια, ενώ πολλοί από αυτούς ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.
Μέχρι στιγμής οι χαμηλότερες θερμοκρασίες έχουν καταγραφεί στην περιοχή Μπιαλιστόκ, στη βορειοανατολική Πολωνία, στα σύνορα με τη Λιθουανία και τη Λευκορωσία, όπου το θερμόμετρο έδειξε 32 βαθμούς Κελσίου υπό το μηδέν.
Το χιόνι και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες έχουν προκαλέσει προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, αλλά και των τρένων σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ πολλά σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες έχουν κλείσει.

Στο Βέλγιο ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα λόγω του χιονιού, την ώρα που νέες χιονοπτώσεις προκαλούν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στο ανατολικό και νότιο τμήμα της χώρας.
Η κυκλοφορία σε έναν αυτοκινητόδρομο που ενώνει το Βέλγιο με το Λουξεμβούργο διακόπηκε εξαιτίας του χιονιού που φτάνει τα 20 με 40 εκατοστά, σύμφωνα με εκπρόσωπο Τύπου των δημόσιων υπηρεσιών της Βαλονίας.
Προβλήματα στην κυκλοφορία σημειώνονται στη Βαλονία και συγκεκριμένα στη Λιέγη, τη Σαρλρουά και τη Ναμούρ αλλά και στη φλαμανδική επαρχία Λίμπουργκ.
Πηγη: newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου