Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

2011 ΠΡΩΤΙΕΣ...

 
 
Γένους αρσενικού... το 2011. Και τα τέσσερα παιδιά που είδαν το φως της ζωής με την έλευση της νέας χρονιάς είναι... αγόρια, τα οποία μάλιστα γεννήθηκαν στην επαρχία. Την ίδια ώρα το αστυνομικό δελτίο κατέγραψε το πρώτο του συμβάν, ενώ κάποιοι άλλοι πάτησαν το πόδι τους στη στεριά έχοντας υποδεχτεί τον νέο χρόνο στον αέρα και στη θάλασσα.

Η πρωτιά στις γεννήσεις φέτος ανήκει στην Πάτρα. Λίγα δευτερόλεπτα μετά τα μεσάνυχτα, ένα υγιέστατο αγοράκι βάρους δύο κιλών και 810 γραμμαρίων γεννήθηκε με φυσιολογικό τοκετό σε ιδιωτική κλινική της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Γένους αρσενικού και απόλυτα υγιές ήταν και το βρέφος που ήρθε στον κόσμο πέντε λεπτά μετά τα μεσάνυχτα σε ιδιωτική κλινική των Χανίων, ενώ αγοράκια ήταν και τα πρώτα δίδυμα της νέας χρονιάς που γεννήθηκαν στις 8.30 το πρωί του Σαββάτου σε ιδιωτική κλινική της Ρόδου.

Στον Πειραιά, ποδαρικό για το 2011 έκανε το επιβατηγό-οχηματαγωγό «Blue Star Naxos», που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ιος-Θήρα-Νάξος-Πάρος και μπήκε στο λιμάνι λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα. Το πρωί του Σαββάτου κατέπλευσε και το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της νέας χρονιάς, που ήταν το υπό ιταλική σημαία «Costa Pacifica» με 3.600 επιβάτες.

Η πρώτη προσγείωση στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» πραγματοποιήθηκε στις 00.03 από αεροσκάφος της Olympic Air που εκτελούσε την πτήση Βρυξέλλες-Αθήνα, ενώ η πρώτη απογείωση έγινε στη 01.24 από αεροσκάφος της Aegean Airlines που εκτελούσε την πτήση Αθήνα-Τελ Αβίβ.

Η πρώτη κλήση στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Αμεσης Δράσης έγινε αμέσως μετά την αλλαγή του χρόνου. Ενα λεπτό μετά τα μεσάνυχτα το Κέντρο έδωσε σήμα σε περιπολικό της αστυνομίας να μεταβεί στη λεωφόρο Παιανίας-Μαρκοπούλου στο Κορωπί, καθώς είχε χτυπήσει ο συναγερμός αποθήκης με συστήματα ασφαλείας. Οι αστυνομικοί  που πήγαν στο σημείο δεν διαπίστωσαν κάτι ύποπτο και αποχώρησαν.

Δεκατρία λεπτά αργότερα, στις 00.14, εκδόθηκε το πρώτο σήμα από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής για πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στην πρόσοψη καταστήματος με ρούχα στο Ψυχικό.

Πυροσβεστικά οχήματα έφτασαν αμέσως στο σημείο και έσβησαν τη φωτιά, που προκάλεσε μικρές ζημιές στο μαγαζί. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματικών του σώματος, η φωτιά ξέσπασε ύστερα από έκρηξη αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού αποτελούμενου από γκαζάκια.
 24ωρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου