Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Αρακάς Λεμονάτος

Συστατικά
2/3 φλ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο. κρεμμύδι κομμένο φέτες
1/2 φλ. μάραθο ψιλοκομμένο
1/2 κιλό πατάτες κομμένες σε μικρούς κύβους
1 κιλό αρακά
3 καρότα καθαρισμένα και κομμένα ροδέλες
αλάτι, πιπέρι
1/3 φλ. χυμό λεμόνι

Οδηγίες
  1. Σε μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το 1/3 φλ. από το λάδι και σε μέτρια φωτιά σωτάρουμε το κρεμμύδι για 2'.
  2. Προσθέτουμε τις πατάτες και τις σωτάρουμε για άλλα 4'.
  3. Βάζουμε τον αρακά στην κατσαρόλα, 1 1/2 φλ. νερό, τα καρότα, το μάραθο και το αλατοπίπερο.
  4. Όταν πάρει βράση, χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε τη και αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει για 15'.
  5. Προσθέστε 1/2 φλ. νερό ακόμα, το χυμό του λεμονιού και το υπόλοιπο λάδι και ανακατέψτε. Αφήστε το φαγητό για άλλα 10', μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου